USA partners

USA partners

Onze USA partners zijn altijd Haags geaccrediteerd. Dat betekent dat zij allemaal naast dat zij aan nationale wet-en regelgeving en specifieke wet-en regelgeving van de staat waarin gewerkt wordt werken binnen de kaders van het Haags Adoptie Verdrag.
De USA partners ondersteunen biologische ouders bij het verkennen van de opties voor hun kinderen wanneer de ouders zelf niet kunnen, willen of mogen opvoeden maar wel actief betrokken willen zijn bij het onderzoeken van opties en –indien adoptie de beste optie is, het selecteren van het beoogde gezin.
Veel van de moeders die zich melden kiezen er uiteindelijk voor om toch zelf op te voeden of krijgen het voor elkaar met behulp van familie of extra ondersteuning.

Wij werken op dit moment met de volgende partners. Tijdens de intakeprocedure besteden wij meer aandacht aan de USA-samenwerkingspartners en geven we actuele uitleg over de werkwijze, de bijdragen die betaald moeten worden, de organisatie en wat je kunt/mag verwachten. De USA-samenwerkingspartners komen ook met regelmaat naar Nederland voor een meet & greet met oriënterende AAO’s. Hou onze agenda in de gaten voor de data!

  • In december 2011 sloten we een contract met Adoption ARC. ARC plaatst al ruim  20 jaar kinderen in Nederland.  Direct contact opnemen voor de eerste informatie ter oriëntatie is ook mogelijk via de website: adoptionarc.com.
  • In mei 2014 sloten wij een contract met Heart of Adoptions Alliance. Direct contact opnemen voor de eerste informatie ter oriëntatie is ook mogelijk via de website: heartofadoptionsalliance.com.
  • In juni 2018 sloten we een samenwerkingsovereenkomst met Forever Families Through Adoptions. FFTA plaatst al ruim  20 jaar kinderen in Nederland. Direct contact opnemen voor de eerste informatie ter oriëntatie is ook mogelijk via de website http://www.foreverfamiliesthroughadoption.org.
  • In juli 2018 sloten we een samenwerkingsovereenkomst met Heartsent. Binnenkort komt er meer informatie op de website van ANW over dit bureau maar voor de eerste informatie ter oriëntatie kunt u kijken op de website http://www.heartsent.org

Noot:

  1. Het is mogelijk dat hier in de toekomst nog meer Haags geaccrediteerde USA-contacten aan worden toegevoegd;
  2. Neem niet te vroeg in jullie proces contact op met de partners. Daarmee worden onze partners in de USA namelijk onnodig belast terwijl hun kerntaak het begeleiden van geboortefamilies is, er aan jullie zijde nog veel kan veranderen of er zaken veranderen in de USA. Ons advies is om pas op het moment dat de keuze voor een adoptieorganisatie in beeld komt het eerste persoonlijke contact te leggen (na het intakegesprek met ANW waarin ook de meest actuele stand van zaken wordt gedeeld).