USA partners

USA partners

Onze USA partners zijn altijd Haags geaccrediteerd. Dat betekent dat zij allemaal naast dat zij aan nationale wet-en regelgeving en specifieke wet-en regelgeving van de staat waarin gewerkt wordt werken binnen de kaders van het Haags Adoptie Verdrag.
De USA partners ondersteunen biologische ouders bij het verkennen van de opties voor hun kinderen wanneer de ouders zelf niet kunnen, willen of mogen opvoeden maar wel actief betrokken willen zijn bij het onderzoeken van opties en –indien adoptie de beste optie is, het selecteren van het beoogde gezin.
Veel van de moeders die zich melden kiezen er uiteindelijk voor om toch zelf op te voeden of krijgen het voor elkaar met behulp van familie of extra ondersteuning.

Wij werken op dit moment met drie contacten:

  • Medio 2011 sloten we een contract met Michael Goldstein. Hier geven we alvast wat feiten over het bureau en de werkwijze. Direct contact opnemen voor de eerste informatie ter oriëntatie is ook mogelijk via zijn website: adoptgold.com.
  • In december 2011 sloten we tevens een contract met Adoption ARC. Hier geven we alvast wat feiten over het bureau en de werkwijze. Direct contact opnemen voor de eerste informatie ter oriëntatie is ook mogelijk via de website: adoptionarc.com.
  • In mei 2014 sloten wij een contract met Heart of Adoptions Alliance. Hier geven we alvast wat
    feiten over het bureau en de werkwijze. Direct contact opnemen voor de eerste informatie ter
    oriëntatie is ook mogelijk via de website: heartofadoptionsalliance.com.

Het is mogelijk dat hier in de toekomst nog meer Haags geaccrediteerde USA-contacten aan worden toegevoegd.

Tijdens onze intakeprocedure besteden wij meer aandacht aan de USA-samenwerkingspartners en geven we uitleg over de werkwijze, de fees, de organisatie en wat je kunt/mag verwachten. De USA-samenwerkingspartners komen ook jaarlijks naar Nederland voor een meet & greet met oriënterende AAO’s. Hou onze agenda in de gaten voor de data!