Babette, Joep & Lex

Namen AAO’s: Babette & Joep | Naam Kind: Lex | Datum afreizen: 18 augustus 2016

Ons verhaal: “Je bent jaren in de weer voordat je tot het besluit komt te adopteren. Daarna ben je er nog een hele tijd mee bezig voordat het zo ver is. Dit lijkt inmiddels al weer heel lang geleden, figuurlijk dan, want letterlijk ligt het op het moment dat we dit schrijven pas 10 maanden achter ons.

Eind juni 2016 liepen we nog met onze rugzakken van hut naar hut in de Alpen (een vakantie die je met een kindje niet zo snel zou doen). Toen wij ergens in het dal een jong gezin zagen zwoegen met hun tegenstribbelend kind, kregen we het toch allebei te kwaad en zeiden tegen elkaar: ”het duurt allemaal te lang, dit willen we ook. Als we terug zijn toch maar even met A New Way bellen”.

Bij het uitpakken van onze koffers op maandag 27 juni belde Sanne van ANW. Er was een ‘polsing’: of we daar over na wilden denken…. Daarna ging het snel. Nog geen week later was er een match en hebben we geskypet met de nog zwangere ‘birthmother’. Het contact was beter dan we hadden durven hopen. De weken daarna hebben we nog vaker skype contact gehad, gesproken over van alles en nog wat en o.a. samen besloten hem Lex te noemen. Ondertussen de kinderkamer regelen en het vertrek naar en onderkomen in de USA. En Lex werd ondertussen ook nog even geboren op 9 augustus! Via skype zagen we onze zoon!! Een skype gesprek om nooit te vergeten! Dan kun je nauwelijks wachten om te vertrekken. Tot ons vertrek hebben we bijna dagelijks onze zoon via skype mogen bewonderen. Op 19 augustus 2016 sloten wij Lex in onze armen. We zijn compleet!”

Mooiste moment: “Natuurlijk is de eerste keer dat je je kind in je armen neemt onvergetelijk. Maar ook wat onwerkelijk. Je gaat met een lege Maxi-Cosi naar het kantoor van de geweldige mensen van HOAA, je weet niet wat je overkomt. Zo veel indrukken en zo veel te doen ook. Tekenen van een hele berg papieren en de mensen die je kent via skype, mail en telefoon die je voor het eerst in levende lijve ziet. Ook hebben wij toen gelijk Lex’ birthmother ontmoet en zijn we met haar gaan ontbijten . Kortom veel indrukken en emoties tegelijk. Daarna zijn we nog een dikke drie weken in Florida gebleven en hebben we een aaneenschakeling van geluksmomenten gehad. Emotionele maar ontspannen ontmoetingen met de birthmother; super dierbaar en waardevol voor ons allemaal. Meest speciaal waren toch die momenten met zijn drieën. Voor het eerst echt samen. Niks anders doen dan aan elkaar wennen en een gezin zijn. Niet te beschrijven dat gevoel van eindelijk compleet te zijn.”

Hoe gaat het nu? “Geweldig! Lex is gezond, ontwikkelt zich met enorme sprongen en doet ons elke dag weer versteld staan. Ochtendhumeur bestaat niet, want elke morgen komt een stralende lach ons tegenmoet. Onze familie beschouwt hem als een geweldig cadeau. Wij zijn zo dankbaar dat we Lex in ons leven mogen hebben. Het of beter gezegd hij is een wonder!”

Onze ervaring met ANW & HoAA: “ANW heeft ons geweldig begeleid. Zij hebben ons op tijd afgeremd als we te ongeduldig tijdens de procedures waren en ons moed ingepraat op de momenten dat we er even doorheen zaten. Adoptie is behalve een hele papier en procedurewinkel, vooral een emotionele achtbaan. De ervaringen van ANW geven je houvast en heel veel steun. Met HOAA is ook alles heel soepel verlopen. Vooral Gaby onze “socialworker” was geweldig. Ze doet alles vanuit de goede intenties, liefdevol en onvermoeibaar. Zij was ook een goede steun voor de birthmother. Zo zeer zelfs dat de tweede naam van Lex, na overleg met elkaar, Gabriel is geworden. Een naam die past bij het engeltje dat hij is! “