Adoptieprogramma Lesotho

Adoptieprogramma Lesotho

In dit adoptieprogramma is in eerste instantie ruimte voor ongeveer 6 beschikbare Aspirant Adoptief Ouders. Bij de samenstelling van de beschikbare AAO’s kijkt ANW naar de gezinssamenstelling en naar de openheid en draagkracht zoals vastgesteld in het gezinsrapport.

In Lesotho wordt rechtstreeks samengewerkt met het Ministerie. De voertaal in de procedure is Engels. De matching wordt gedaan door de overheidsinstanties ter plaatse.

Wie zoeken wij

ANW zoekt Aspirant Adoptiefouders die open staan voor kinderen met een belaste ontstaansgeschiedenis, die een moeilijke start van hun leven hebben gehad en die de eerste jaren van hun leven zijn opgegroeid in een tehuis.

Wie komt in aanmerking:

  • Echtparen (m/v)heteroseksueel),
  • alleenstaande vrouwen.
  • aanvragers binnen een samenlevingsrelatie kunnen in Lesotho adopteren mits deze relatie minimaal 7 jaar bestaat en ook in het gezinsrapport is verwoord.

Adoptie door alleen aanvragers binnen huwelijk is niet mogelijk. Een alleenstaande vrouw kan alleen adopteren wanneer het haar eerste of tweede kind betreft

Achtergronden kinderen:

De kinderen hebben een belaste ontstaansgeschiedenis c.q. een belaste achtergrond en variëren in leeftijd van circa 9 maanden tot 6 jaar. Het betreft vaak vondelingen. Ondervoede als ook HIV positieve kinderen komen in Lesotho regelmatig voor.

Verblijfsduur:

De verblijfsduur in Lesotho bedraagt circa 3 weken. Alleen reizen is mogelijk.

Indien jullie/je meer willen/wilt weten over dit adoptieprogramma en of jullie/jouw profiel aan zou kunnen sluiten verzoeken wij jullie/je contact op te nemen via info@anewway.nl