Erik-Jan, Sebastiaan & Norah

Namen AAO’s: Erik-Jan & Sebastiaan | Naam Kind: Norah | Datum afreizen: 11 januari 2013

Ons verhaal: “Heel vaak wordt de procedure een emotionele rollercoaster genoemd en dat was onze procedure zeker! Niet een maar twee biologische moeders gaven aan ons heel graag te kiezen als adoptief ouders voor hun kind. Heel ongebruikelijk en bijzonder. Toch, waar we eerst de keuze hadden uit twee voorstellen, bleek vier weken nadat we gekozen hadden, dat onze intended match op niets uit zou lopen en stonden we in plaats van met overvolle handen met lege handen. Des te onwerkelijker was het voor ons dat we binnen 1 week een nieuwe match hadden, die super goed voelde en leek alsof het op ons lijf was geschreven. Alles ging vervolgens heel snel. Een maand later waren we de gelukkige pappa’s van Norah en brachten we als gezinnetje de koude maand januari door in het warme Florida!”

Mooiste moment: “Het moment dat we Norah in onze armen kregen, vergeten we uiteraard nooit meer. Daar was ze, kleiner dan dat ze op de foto’s leek, maar oh zo mooi en vanaf dat moment onze dochter! Ook de ontmoeting met de geboortemoeder was bijzonder. We waren van te voren enorm zenuwachtig, maar het was binnen 5 minuten een ontspannen ontmoeting. Het was heel fijn om nogmaals te horen waarom ze specifiek voor ons had gekozen en dat ze, nu ze ons in werkelijkheid zag, nog meer overtuigd was dat wij de idealen pappa’s voor Norah zouden zijn om haar dromen werkelijkheid te laten worden.”

Hoe gaat het nu? “Norah doet het fantastisch. Het is een vrolijke meid die veel lacht en die altijd een goed humeur heeft. Kortom een lachebekkie die voor ons de ideale dochter is! Als gezin hebben we snel ons nieuwe ritme gevonden en het voelt zo vertrouwd, dat de tijd werkelijk voorbij vliegt.”

Onze ervaring met Goldstein & ANW: “In het begin waren we teleurgesteld dat het volledig zelf doen niet meer mogelijk was, maar achteraf zijn we ontzettend blij met de onderseuning vanuit ANW. Het is heel fijn om mensen achter je te hebben staan die open en eerlijk tegen je zijn, zonder dat ze emotioneel betrokken zijn (zoals jezelf bent), maar wel precies begrijpen wat je voelt en doormaakt gedurende het hele proces. Met Michael Goldstein hebben we zeer fijn samengewerkt, met name met zijn staf die ons altijd het goede gevoel gaf en echt met je meeleeft en betrokkenheid toont. Op die momenten dat het spannend werd in het proces waren Michael & Joy altijd beschikbaar met raad en daad!”