Johan, Laetitia & Demian

Namen AAO’s: Johan & Laetitia Gort – Sankes | Naam kind: Demian La’Bron Gort | Datum afreizen: 14 januari 2012

Ons verhaal: “Vanuit het advocatenkantoor in de USA wisten we: oudere kindjes worden weinig voor adoptie geplaatst. Toch overkwam het ons. In onze eerste contacten met Amerika kregen ewe een foto doorgestuurd van een jongetje dat we meteen in ons hart sloten. Helaas was het nog te vroeg in onze procedure. We moesten al het papierwerk nog verzamelen. Toch dachten we: als hij voor ons is bestemd en wij voor hem, dan komt hij wel bij ons. Vier maanden later op 29 december kregen we een telefoontje uit New York ‘Laetitia you may wanne sit down..’ De biologische moeder van Demian (het jongetje op de foto) had toch gewacht en ons uitgekozen. We waren helemaal door het dolle heen. We worden ouders. Papa & mama!”

Mooiste / meest bijzondere moment: “We waren goed voorbereid voor ons vertrek. Bij de plaatsing van een ouder kindje komt heel wat kijken. Op 16 januari ontmoette we Demian bij zijn foster parents. Binnen 10 minuten gaf hij Laetitia een hele dikke knuffel: wat een moment! We hebben ook zijn biologische moeder daar ontmoet. We waren ontzettend zenuwachtig maar Demian trok heel sterk naar ons toe, hij wilde bij ons zijn en blijven. Het bleek voor ons allemaal een therapeutisch moment.”

Hoe gaat het nu? “Het gaat fantastisch goed. Demian is een vrolijk, open kind. Hij knuffelt en ravot graag. Hij past heel natuurlijk bij ons en het lijkt alsof hij er altijd al is geweest. Hij heeft heel snel Nederlands geleerd, is zindelijk en heel sociaal in zijn spel. Hij deelt in onze liefde voor elkaar en voor hem!”

Hoe gaat het nu met Johan, Laetitia & Demian anno 2014?

Hoe gaat het met de ouders? “Met ons gaat het goed. Het heeft ons veel energie en tijd gekost om het leven met een peuter (inmiddels kleuter) op de rit te krijgen. Maar dat was het dubbel en dwars waard. Demian is een open, vrolijk en energiek kind en past heel erg goed bij ons. Het blijft bijzonder dat dit zo’n super match is gebleken. We genieten elke dag weer van het ouderschap en van de ontwikkeling die we zo dichtbij mogen mee maken. Fantastisch!”

Hoe gaat het met Demian? “Hij groeit en ontwikkelt zich volgens protocol. Wij zijn op aanraden van de creche naar logopedia met Demian geweest, omdat hij geen verhalen zou kunnen vertellen. Niets van waar! De logopediste zei dat hij zijn achterstand van vier jaar in principe in 1 jaar en 8 maanden heeft ingehaald en het niveau heeft van een vierjarige die in Nederland geboren is. Wij zijn trots. Demian is vier jaar geworden en gaat nu naar school. Weer een nieuwe fase. Erg leuk en spannend.”

Toekomstdroom: “Samen met Demian gezond en gelukkig blijven en wie weet ooit nog een broertje of zusje voor Demian…”

Hoe onderhouden jullie contact met de USA en de geboortefamilie? “Wij sturen een paar keer per jaar een brief en hele mooie foto’s naar de advocaat en zij sturen het weer door naar zijn ‘buik mama’. Helaas horen wij tot nog toe niets terug. Demian heeft nog een zusje dus wij hopen dat het contact ooit komt.”