Marieke, Irene & River

Namen AAO’s: Marieke & Irene | Naam kind: River Emily | Datum afreizen: 14 juni 2012

Ons verhaal: “Onze procedure was een ‘rush case’. Drie weken na onze intake bij A New Way kregen we totaal onverwacht op zaterdagavond een polsing. De biologische moeder van River wilde graag twee mama’s voor haar kindje. Twee dagen later werd onze dochter geboren. We hebben haar River genoemd. Na 3,5 week konden we naar Philadelphia afreizen om haar op te halen. Wat een wonder.”

Mooiste / meest bijzondere moment: “De eerste ontmoeting met River blijft onze mooiste herinnering. Maar de eerste keer dat we haar ‘zagen’ was ook heel bijzonder. We wisten al dat de baby was geboren, maar niet of het een jongen of meisje zou zijn. ’s avonds kwam het verlossende bericht: een meisje! Via e-mail een eerste fotootje, wat een prachtig, lief kindje. Onze dochter. Wat er dan door je heen gaat, is niet te beschrijven. Toen we haar eindelijk ontmoette op het kantoor van ARC in Philadelphia keek ze ons heel eigenwijs vanonder haar roze zonnehoedje aan. We wisten gelijk: jij bent onze dochter, wij horen bij elkaar!

Hoe gaat het nu? “Fantastisch! We genieten enorm van onze kleine schat en hebben het heel fijn met elkaar. Dat wij dit mogen meemaken: we kunnen het soms nog steeds niet geloven. River is een hele vrolijke, lieve en sterke baby. Ze is stoer, zo klein nog maar al een hele personality. Haar naam past perfect bij haar: ‘A river flows in any direction it wants to and always finds its way to the sea’. Zij komt er wel!”

Onze ervaring met ANW en ARC? “We zijn ontzettend goed begeleidt en gesteund door ANW. Je komt plotseling in een achtbaan terecht als je een polsing of intended match krijgt. We konden en kunnen altijd terecht met al onze vragen en het contact is heel erg prettig. Bij ARC voelde we ons heel welkom. Het voelt net of we met River nu deel uitmaken van een hele grote familie: de ANW-ARC Family.”

Hoe gaat het nu met Marieke, Irene & River anno 2014?

Hoe gaat het met de ouders? “Fantastisch! Elke dag is nog steeds een feest, we hebben echt een behoorlijk leuk leven met z’n drietjes. Vanaf het moment dat wij River voor het eerst zagen voelde het zo goed. We waren direct haar moeders, en zij was ons kind. Wij geven haar alle liefde, tijd en aandacht. Ze gaat niet naar de opvang, ze altijd bij 1 van ons en dat doet haar goed. En ons ook.”

Hoe gaat het met River? “Ook fantastisch! River is nu 1,5 jaar oud en een vrolijk meisje. Iedereen die haar ontmoet is op slag verliefd op haar. Ze is heel innemend en heeft een zacht en lief karakter, we vinden haar zo bijzonder. Ze kletst en zingt de hele dag (wij vinden haar nogal grappig) en wij hopen dat ze gelukkig is bij ons.”

Toekomstdroom: ” We zijn zo dankbaar dat River’s biologische moeder haar aan ons heeft toevertrouwd. Dat is zo iets groots! We voelen ons heel verantwoordelijk voor River en doen er alles aan om haar een mooi leven te geven. We hebben geen uitgestippelde toekomstdroom voor River, ze mag doen wat ze wil en wat ze leuk vindt. Wij zullen altijd achter haar staan. Wij zijn benieuwd welke weg ze zal inslaan. Ons kleine Riviertje!

Hoe onderhouden jullie contact met de USA en de geboortefamilie? “De biologische moeder van River wilde een gesloten adoptie. Daar was ze heel duidelijk in. Wij respecteren dat uiteraard, hoewel we hopen dat ze ooit open wil staan voor contact. We weten weinig over haar en kunnen River dus niet veel vertellen. Dat vinden wij best moeilijk. De informatie die wij hebben koesteren we en zullen we River vertellen als ze oud genoeg is om het te begrijpen. Af en toe mailen we een update (foto’s & verhaal) naar ARC. Mocht haar biologische moeder op een gegeven moment toe zijn aan meer informatie, dan ligt alles voor haar klaar.”