Mirjam, Peter & Dex

Namen AAO’s: Mirjam & Peter | naam kind: Dex | datum afreizen: 26 mei 2016

Ons verhaal: “Begin maart 2016 kregen wij het bericht waar we zo naar hadden uitgekeken: ‘Happy Saturday! We have amazing news for you’. Dit was het begin van 10 hele spannende weken waarin we ook de geboorteouders van Dex ontmoet hebben via een Skype call. Dit was een van de spannendste dingen die we meegemaakt hebben (‘wat als ze ons toch niet leuk vinden’?). 17 mei werd Dex geboren en mochten wij hem na 1 dag al bewonderen via Skype. De geboortemoeder wilde hem graag aan ons laten zien. Wat een emotioneel moment! En toen eindelijk, na 10 dagen liepen we zenuwachtig het kantoor van ARC binnen. Het moment dat ons kleine mannetje, slapend in de Maxi-Cosi de kamer binnenkwam, staat nog op ons netvlies. We hadden er zo vaak over nagedacht, gesproken en gedroomd en nu was het eindelijk zo ver. Een week later hebben we de geboorteouders en Dex zijn broertje en zusje ontmoet. We zijn de geboorteouders dankbaar dat ze zo open zijn geweest over zichzelf en hun achtergrond. We kunnen Dex later zoveel vertellen. Wij realiseren ons dat we echt een Perfect Match hebben gehad. De maand in de USA vond Mirjam best pittig. Het gemis van familie en vrienden in een tijd dat je leven eventjes op zijn kop staat en je opeens de zorg hebt voor zo’n klein mannetje. Achteraf gezien hadden we het niet anders gewild en is deze maand, zo met z’n drietjes, juist heel waardevol geweest.”

Mooiste moment: “Zoveel mooie momenten! Maar Dex voor het eerst in onze armen krijgen, dat was wel het meest bijzondere en emotionele moment. Daarna kwamen er nog zoveel meer! Dex voor het eerst in bad doen! Het met z’n drietjes ‘thuiskomen’ na een paar dagen hotel in de USA. Het aankomen op Schiphol.”

Hoe gaat het nu? “Goed! Dex is een heerlijk, tevreden, goedlachs mannetje dat zich goed ontwikkelt. We zijn zo blij met hem, iedere dag weer! We zijn super trots om adoptieouders te zijn en deel uit te maken van Dex’ mooie, bijzondere verhaal, samen met zijn geboorteouders.”

Onze ervaring met ANW & ARC: “Omdat Mirjam ernstig ziek is geweest en tegen de leeftijdsgrens van 40 jaar liep, waren we terughoudend over of het allemaal zou lukken. We hadden al regelmatig gehoord dat het daardoor moeilijker of niet haalbaar zou zijn. Des te fijner was het dat ANW en ARC heel helder en transparant waren over onze mogelijkheden. Langzaamaan kregen we meer vertrouwen en na 9 maanden Waiting Parents te zijn geweest, werden we gematcht!”