Remco, Carter & Ella

Namen AAO’s: Remco & Carter | naam kind: Ella| datum afreizen: 04 februari 2017

Ons verhaal: “Nadat we ons dossier compleet hadden ingeleverd in de VS, kregen we al na een paar maanden een voorstel. Dit is uitendelijk geen match geworden, omdat we het medisch dossier toch te zwaar vonden voor ons. ANW heeft ons daarin goed begeleid en ons steun gegeven bij deze moeilijke beslissing. Een jaar later, met veel ups and downs, kwam daar dan net voor kerst toch onze tweede intended match. Het dossier leek bijna te mooi om waar te zijn. En toen ging alles in sneltreinvaart. Anderhalve maand later zou de bevalling al zijn en als alles goed zou gaan, zouden we ook snel daarna moeten afreizen naar Philadelphia. En gelukkig verliep alles ook naar plan. 19 januari werd onze mooie Ella geboren en maandag 06 febuari kregen we ons kleine meisje overhandigd op het kantoor van ARC. Aanwezig was ook de foster mom die goed voor Ella heeft gezorgd totdat we in de VS aankwamen. Onze tijd in Philadelphia is een zeer bijzondere maand geworden, met mooie herinneringen om nooit meer te vergeten.”

Mooiste moment: “We kennen zoveel mooie en bijzondere momenten. De eerste keer dat we Ella zagen en overhandigd kregen blijft zeer speciaal… Het voelde direct helemaal zoals we van te voren dachten en hoopten. Het is een heftig en mooi moment, als je de dochter, waar je 3 jaar op hebt gewacht, eindelijk ziet, hoort en kan vasthouden. En dan sta je in minder dan een uur later met z’n drieen op straat en rij je met de meegenomen maxi cosi in een Uber terug naar je appartement. Eindelijk een thuis vormen met z’n drietjes.

Wat we ook heel bijzonder vonden waren de twee ontmoetingen met de geboortemoeder van Ella. We waren zenuwachtig de eerste keer omdat we niet wisten wat voor type ze was, we hadden haar namelijk nog niet van te voren gesproken. Ze bleek heel zachtaardig, rustig en een sterke vrouw te zijn te zijn. Een hele mooie jongedame. We zijn heel blij dat we haar uitgebreid hebben gesproken en ook meer over haar achtergrond en haar beweegredenen nu weten. Dat is ook goed voor Ella later vinden wij.”

Hoe gaat het nu? “Ella is een genot om mee te maken. Een vrolijk meisje met een sterk karakter. Ze ontwikkelt zich snel en maakt elke dag weer een nieuwe stap in het leven. Dat is heel mooi om te zien en om te mogen meemaken. Het mooiste is dat eigenlijk vanaf dag 1 Ella’s karakter door alles heen kwam. Ze is lief en tegelijk bijzonder sterk met haar eigen willetje. Haar foster mom zei het al aan de telefoon toen Ella een paar dagen oud was: “Gentlemen, you got yourselves a personality.” Vanaf het moment dat ze geboren is kijkt ze de wereld zelfverzekerd in met twee mooie grote nieuwsgierige ogen. Niet alleen hebben wij haar als onze dochter gekregen, het voelt ook echt alsof ze ons als ouders heeft gekozen. Ze verwent ons: ze slaapt lange nachten door, lacht veel en speelt vrolijk overdag. Bij ons heeft Ella het beste naar boven gehaald en maakt ze ons elke dag weer zielsgelukkig. We zijn trots op ons meisje. We kijken uit naar een leven lang samen als familie. Het leven is mooi.”

Onze ervaring met ANW & ARC: “Adoptie is geen makkelijke procedure. Het vergt veel tijd, energie en heel veel geduld van je. Ook je administratieve vaardigheden worden goed en langdurig uitgetest. Daarbij vonden we dat Bo en Sanne van ANW ons altijd goed hebben ondersteund en zijn ze altijd goed bereikbaar geweest bij vragen en onduidelijkheden. Tara, Nicole en de andere dames van ARC zijn schatten van vrouwen, die met passie hun werk doen. Wij zijn nu zo gelukkig met onze mooie dochter dat we serieus nadenken over een broertje of zusje voor Ella, via ANW en ARC.”