Rincke, Thea & Boaz

Namen AAO’s: Rincke & Thea Rinckes | Naam kind: Boaz Jahmir Rinckes | Datum afreizen: 10 augustus 2012

Ons verhaal: “Als eenmaal je papierwerk in Amerika ligt, begint het wachten. Elke dag voelt als te lang en je hebt zoveel hoop. Wij waren één van de gelukkige die snel gekozen zijn door een ‘birth mother’. Toch onverwacht en het voelt ook dubbel: zij maakt de moeilijkste keuze van haar leven en wij zijn zo blij. Je leven staat op zijn kop. Als wachtende kun je alleen maar hopen dat, als je een match hebt, het ook echt passend is. Wij konden ons dat niet echt voorstellen. Hoe gaat dat dan? Als je dan de foto van je wonder krijgt, weet je wat iedereen bedoelt: dit kindje hoort bij ons!”
Mooiste / meest bijzondere moment: “Zonder twijfel is dat natuurlijk de dag dat we hem kregen en de aankomst op Schiphol: echt een feest. We zagen hem en wisten meteen dat we hem nooit meer zouden loslaten. Het voelde zo goed en we passen zo goed bij elkaar.”

Hoe gaat het nu? “Het is heerlijk om weer thuis te zijn. Philadelphia heeft voor altijd ons hart gestolen, maar thuis is ook erg fijn. Boaz is een enorm tevreden mannetje. Hij kletst veel en lachen is zijn grootste hobby. Hem een warm gezin bieden, is echt het mooiste wat er is! Puur genieten.”

Hoe gaat het nu met Rincke, Thea & Boaz anno 2014?

Hoe gaat het met de ouders? “Het is een enorme verrijking om papp en mama te zijn. We zijn trots op hem en op ons bijzondere gezin. Boaz is niet meer weg te denken uit ons leven. Een heerlijk gevoel om zo gelukkig te zijn met elkaar. Boaz heeft er nog geen idee van maar hij is echt ons lot uit de loterij.”

Hoe gaat het met Boaz? ” Boaz is een actief, ondeugend en vrolijk kind. Hij kletst de oren van je kop, heel gezellig! Hij speelt graag met zijn vriendjes en vriendinnetjes in de straat. Ze zijn helemaal gek op hem en vragen dan ook elke dag of hij mag komen buiten spelen. Boaz is gek op knuffelen en daar worden wij dan ook non stop mee beloond.”

Toekomstdroom: “Wij hopen dat Boaz zo gelukkig blijf als hij nu is en zich door ons gesteund voelt in elke stap die hij zet in zijn leven. Ook hopen wij dat als hij dit straks allemaal beseft, hij trots is op zijn roots en het besluit van zijn biologische moeder kan accepteren en begrijpen. Blijven dromen mag natuurlijk, dus wij hopen stiekem dat er ooit nog een broertje of zusje voor onze stoere bink mag komen.”

Hoe onderhouden jullie contact met de USA en de geboortefamilie? “Wat eerste op een gesloten adoptie leek, is toch veranderd in een open adoptie. Na de finalization hebben wij toch nog een Skype sessie gehad met de biologische moeder van Boaz. Wij sturen regelmatig fotoboekjes en cadeautjes op naar het adoptiebureau. Ook de biologische vader van Boaz ziet alle foto’s en wij hopen dat wij de geboorteouders van Boaz over een paar jaar te kunnen ontmoeten in Philadelphia.”