Rutger, Griette & Lois

Namen AAO’s: Rutger & Griëtte | naam kind: Loïs | datum afreizen: 07 januari 2017

Ons verhaal: “Begin augustus 2016 waren we in de zevende hemel: na een totale procedure van 3,5 jaar, waarvan een klein jaar op de wachtlijst, koos een lieve geboortemoeder ons als ouders van haar zoontje. Toen hij, 6 weken te vroeg, werd geboren was het te zwaar voor haar; ze besloot het kleine ventje te houden. In al ons verdriet begrepen we haar keuze. En toen, 21 december 2016, werden we gebeld. Alweer waren we uitgekozen, wát een eer! En Loïs haar geboortemoeder was al bijna uitgerekend… Er volgden 10 spannende dagen: dit gaat toch niet weer fout? Toen Loïs op 30 december werd geboren, en we enkele uren later een prachtige foto kregen van ons meisje, waren we dolblij. Toen de dag erna alles definitief was ontkurkten we, op oudjaarsavond dus (!), een fles champagne om te proosten op een toekomst die nooit meer hetzelfde zou zijn!”

Mooiste moment: “Daar lag ze, in de armen van een lieve vrijwilliger die maar één taak had: ons meisje knuffelen. En nu mochten wij! Vastberaden en onwennig tilden we haar op. Toen wisten én voelden we: jij bent ons kleine meisje, wij zijn er voor jou en we gaan er alles aan doen jou een geweldige toekomst te geven. Af en toe gingen haar prachtige blauwe oogjes even open en we wisten zeker dat ze ons ook wel zag. We waren gelukkig met zijn tweeën, maar nu compleet met zijn drieën.

Hoe gaat het nu? “Wat een mooi leven hebben we met Loïs! Alles voelde direct enorm bijzonder en zo normaal tegelijk. In de 3 weken samen in Florida bleek al: ze is een vrolijk meisje, nieuwsgierig en altijd contact aan het zoeken, lekker wakker en met een zeer gezonde eetlust! Knuffelen vindt ze leuk, maar niet te lang, er is een hele wereld om te ontdekken. Haar vrolijke grijns en uitbundige schaterlach maken al onze dagen tot een feest. Samen met onze lieve familie en vrienden rondom ons kleine gezinnetje gaan we fluitend richting een prachtige toekomst.”

Onze ervaring met ANW & HoAA: “In de mooie momenten zijn de dames van ANW er voor je. Maar misschien nog wel belangrijker: als het anders loopt dan je zou willen, luisteren ze, leven ze mee en zetten alles weer op de rails. Voor ons was de balans perfect tussen het emotioneel meeleven en het zakelijk organiseren van alles wat er bij een USA adoptie komt kijken. Dat we hierbij veel zelf moesten regelen, vonden wij alleen maar fijn! HoAA heeft ons in het gehele proces uitstekend geholpen. De eerste kennismaking was voor ons erg positief: enthousiast, betrokken en ervaren. In de USA zagen we dat ook. Ze werken keihard om zoveel mogelijk gezinnen samen te brengen. Wij zouden het zeker weer zo doen!”